Fractie

Marienette Wemelsfelder

Fractievoorzitter D66 Oirschot

In 2013 realiseerde ik me dat ik bij iedere verkiezing en het invullen van de kieswijzers toch weer uitkwam bij D66 en in juni 2013 ben ik dan ook lid geworden. Als snel werd ik zo gegrepen door het enthousiasme en de herkenning van de politieke ideeën bij de andere leden dat ik in 2014 actief werd als burgerraadslid. Twee jaar later viel er een raadszetel vrij die ik vol overtuiging ben gaan invullen. Bij de verkiezingen van 2018 had ik de eer om lijsttrekker en fractievoorzitter te mogen worden, een rol die ik nog steeds met plezier maar vooral met overtuiging vorm geef.


Met passie volgt Marienette de volgende onderwerpen;

  • Sociaal domein, Onderwijs, Monumentenzorg, Kunst- en cultuurbeleid, Organisatieontwikkeling en personeelszorg, Bestuurlijke vernieuwing (inrichting lokaal bestuur), Burgerparticipatie, Toekomstvisie/Ontwikkelagenda, Idop Spoordonk, Idop Oostelbeers, Klimaatbeleid, Duurzaamheid


Harry Sauer

Burgerraadslid

Harry Sauer, een IT ondernemer met een oog voor de samenleving. Vanaf het eerste uur was hij betrokken bij de oprichting van D66 Oirschot in 2009. Fractiesecretaris en lid van de gemeenteraad sinds 2010. Kartrekker voor de lokale campagnes. Maart 2016 - Maart 2018 was hij de fractievoorzitter van de D66 Oirschot

Zijn persoonlijke speerpunten voor de gemeente Oirschot zijn:

  • Investeren in duurzame energietechnieken, Goed werkend internet, ook in het buitengebied, Verantwoord groen in de woonwijken. De zon moet ook bij u in huis kunnen schijnen, Privatisering sportverenigingen alleen daar waar het kan en maatwerk is noodzakelijk, Betere veilige verbindingen – A58 verbreden en minder sluipverkeer, Veiligheid voor voetgangers, stoepen plaatsen waar nodig.

Saskia van Wezel-Maas

Burgerraadslid

Graag stel ik me voor. Ik ben Saskia van Wezel-Maas en sinds 1 december Burger raadslid voor D66 Oirschot. Ruim 4 jaar woon ik nu met veel plezier in Oirschot, met mijn man Jeroen en twee kinderen Stijn en James. Na onze intrek in dit mooie dorp was ik positief verrast door de gezellige en sociale sfeer die hier heerst en de actieve gemeenschap. En ik draag hier dan ook graag mijn steentje aan bij. Als Marketing en Communicatie manager heb ik 13 jaar bij Philips in Eindhoven gewerkt. In 2019 ben ik als zelfstandig Communicatie adviseur gestart en adviseer ik verschillende opdrachtgevers. De flexibiliteit die dit met zich meebrengt geeft mij de kans om de lokale politiek te leren kennen en mijn bedrage te leveren aan ons mooie Oirschot vanuit de waarden van D66. In mijn vrije tijd dans ik graag bij Friz, doe ik aan yoga en crossfit en help ik als adviseur de communicatie werkgroep van de Goede Doelen Week.